1. víkend
Sobota – Itálie:
Lasagne alla Bolognese – vrstvené těstoviny s masovou omáčkou, bešamelem a parmazánem, zapečené dozlatova.
Neděle – Japonsko:
Chicken Katsu Curry – smažené kuřecí řízečky s japonským kari a rýží.
2. víkend
Sobota – Mexiko:
Enchiladas verdes – kukuřičné tortilly plněné kuřecím masem, zalité zelenou omáčkou a zapečené se sýrem.
Neděle – Indie:
Butter Chicken s naanem a rýží basmati – jemně pikantní krémová rajčatová omáčka s kousky kuřete.
3. víkend
Sobota – Maroko:
Tagine s jehněčím, sušenými meruňkami a mandlemi – pomalu dušené maso s kořeněnou sladko-slanou omáčkou.
Neděle – Řecko:
Moussaka – vrstvy lilku, mletého masa, rajčatové omáčky a bešamelu.
4. víkend
Sobota – Thajsko:
Pad Thai s krevetami nebo tofu – smažené rýžové nudle s omáčkou z tamarindu, arašídy a koriandrem.
Neděle – Francie:
Coq au Vin – kuře na víně s houbami a kořenovou zeleninou, ideálně podávané s bramborovou kaší nebo bagetou.
Žádné komentáře:
Okomentovat